Ondernemers

Wat moet u regelen als u voor uzelf begint? Welke vergunning(en) heeft u nodig voor het organiseren van een evenement of uitbreiding van uw pand? De meeste antwoorden op al uw ondernemersvragen vindt u op het Ondernemersplein.nl. Het Ondernemersplein bevat actuele informatie geplaatst door: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Antwoord voor bedrijven, de Belastingdienst, het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Kamer van Koophandel.

Digitaal Opkopers Loket (DOL)
Als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands spullen die u inkoopt niet zijn gestolen. Daarom bent u onder andere verplicht een opkopersregister bij te houden en u aan te melden bij de gemeente als handelaar. Er is nu een nieuwe manier waarop u zich bij de gemeente kunt aanmelden: via het Digitaal Opkopers Loket.

Onderwijs en arbeidsmarkt
Binnen onze regio zijn diverse initiatieven opgezet om de aansluiting tussen Onderwijs en Arbeidsmarkt te verbeteren. In onderstaand overzicht staan de belangrijkste initiatieven op een rijtje en ziet u direct hoe u een bijdrage kunt leveren.