Dat verdient een lintje!

Kent u iemand die een lintje verdient? Iemand die zich al jarenlang vrijwillig inzet voor allerlei doelen, zonder eigenbelang en vaak in alle bescheidenheid? Iedereen die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving kan in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Maar dan moeten ze wel eerst worden voorgedragen. U kunt daarvoor zorgen.

De burgemeester van Giessenlanden mag alleen onderscheidingen uitreiken aan mensen die in de gemeente Giessenlanden wonen. Een aanvraag voor een onderscheiding kan dus alleen worden ingediend wanneer de voor te dragen man of vrouw hier woont. Verder moet iemand zich meer dan normaal verdienstelijk hebben gemaakt. Daarbij is het van belang dat deze verdiensten langere tijd, dat is tenminste 15 jaar, zijn verricht en men moet nog steeds als vrijwilliger actief zijn. Bovendien moet er sprake zijn van een bijzonder belang voor de samenleving en mogen er geen vergoedingen tegenover hebben gestaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat via 0183 58 38 28 of via bestuurssecretariaat@giessenlanden.nl. Voor de Lintjesregen van volgend jaar (26 april 2018) moeten de aanvragen vóór 1 juli 2017 ingediend worden!