Femmy Jonker benoemd als beoogd gemeentesecretaris

Dit item is verlopen op 25-05-2018.

27 maart is Femmy Jonker benoemd als beoogd gemeentesecretaris voor de nieuwe gemeente Molenlanden. Zij gaat per 1 mei 2018 aan de slag.

Femmy Jonker is 38 jaar, woont in De Meern en is eigenaar van een organisatieadviesbureau. Daarvoor werkte ze onder andere als hoofd programmabureau herindeling in de gemeente Alphen aan den Rijn. In die functies heeft zij ruime ervaring opgedaan met het werken in en fuseren van gemeenten.

Voorbereiding fusie

Omdat de gemeente Molenlanden nog niet bestaat, wordt zij eerst projectleider herindeling. In deze functie gaat ze zich de rest van dit jaar bezighouden met de verdere voorbereiding van de fusie en het vormgeven van de nieuwe ambtelijke organisatie. De huidige gemeentesecretarissen blijven verantwoordelijk voor de organisatie van hun eigen gemeenten. Als op 1 januari 2019 de gemeente Molenlanden een feit is, kan Femmy Jonker benoemd worden tot gemeentesecretaris/algemeen directeur.