Het Nieuwe Wonen

We zijn gestart met een nieuwe campagne: Het Nieuwe Wonen. De komende maanden ontvangen 500 woningbezitters in Arkel en Giessenburg een uitnodiging voor een gratis adviesgesprek met een wooncoach van Het Nieuwe Wonen.

De wooncoach kan huiseigenaren voorlichting geven en ontzorgen bij het duurzamer wonen. Dit voorjaar zijn 25 vrijwilligers door Milieu Centraal getraind om wooncoach te worden. Als wooncoach zijn ze in staat informatie te geven over de voor- en nadelen van zonnepanelen, isolatiemaatregelen, warmtepompen en andere duurzame onderwerpen. De campagne van Het Nieuwe Wonen start in september in Arkel. Later dit jaar zal ook Giessenburg aan bod komen. De overige kernen zullen naar verwachting in 2018 worden aangedaan. De campagne richt zich eerst op wat oudere woningen die gebouwd zijn na 1950. 

Energie besparen loont. Het zorgt voor een lagere energienota, meer comfort en een beter klimaat. 
Uit onderzoek blijkt dat bijna 50% van alle woningeigenaren erover denkt om zijn woning energiezuiniger te maken of zelfs energie op te wekken. Toch doen mensen dit nog niet: financiële redenen, geen goed advies of het komt er gewoon niet van. We willen deze mensen een duwtje in de rug geven door ze te begeleiden. Daarom starten we met Het Nieuwe Wonen opdat energiebesparing makkelijker en voordeliger wordt voor de huiseigenaren.

Wooncoaches kunnen gratis advies geven. Wie interesse heeft kan ook zelf een wooncoach bestellen. Stuur dan een mail naar info@hetnieuwewonen.org of bel naar (0345) 25 40 30.


Startbijeenkomst van Het Nieuwe Wonen in Arkel met op de foto: Renie Rieffe (dorpsraad Arkel), Jan de Groot (wethouder duurzaamheid), Gerard Dunnik (wooncoach), Jan Theunissen (projectleider), Doeije Selders (wooncoach) en Tijs van Gisbergen (beleidsmedewerker duurzaamheid)