Wmo-klankbordgroep AV valt in de prijzen

Wmo klankbordgroep in de prijzen

De Wmo-klankbordgroep AV heeft de Gouden Prokkel gewonnen. Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark reikte de prijs uit. Met Gouden Prokkels worden initiatieven beloond die leiden tot prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Op 4 juni hield de klankbordgroep een ontmoetingsbijeenkomst met politici en beleidsmakers in het Gorcums stadhuis. Deze bijeenkomst werd uiteindelijk beloond met de Gouden Prokkel. Voorzitter Stefan van Drunen vertelde tijdens de ontmoetingsbijeenkomst voor politici en beleidsmakers hoe belangrijk het is om begrijpelijke taal te gebruiken. Bijvoorbeeld in gemeentelijke brieven en op gemeentelijke websites. Na deze avond werden twee leden van de klankbordgroep uitgenodigd door de webmaster van de nieuwe Gorcumse website. Zij hebben meegekeken of er wel gebruik wordt gemaakt van begrijpelijke taal. Of de teksten niet te lang zijn, en of er wel pictogrammen worden gebruikt. Ook oor de gemeente Giessenlanden en Molenwaard zal de Wmo-klankbordgroep AV ontmoetingsbijeenkomsten gaan organiseren.

OPROEP: Leden Wmo-Klankbordgroep AV gezocht
De Wmo-klankbordgroep AV zorgt ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking op hun eigen manier deel kunnen nemen aan de maatschappij. Deze specifieke doelgroep is door hun beperking slecht in staat om mee te praten in bestaande overlegstructuren. Met hulp van een coach van Zorgbelang Zuid-Holland kan ook deze groep meedenken, luisteren en signalen afgeven aan de zes gemeenten over voor hun belangrijke onderwerpen.

Heb je zelf een lichte verstandelijke beperking, en denk je nu, dat wil ik ook? Dat komt goed uit! De klankbordgroep zoekt namelijk nog nieuwe leden uit Giessenlanden en Molenwaard.

Meer weten?
Lijkt het je leuk om mee te doen in de Wmo-Klankbordgroep of wil je eerst meer weten? Mail of bel dan met Mariette Teunissen. Zij is coach van de Klankbordgroep en kan je er alles over vertellen. E-mail: info@zorgbelang-zuidholland.nl  Telefoon: 088-9294000.