Wooncoaches zorgen voor duurzamer Giessenlanden

Dit item is verlopen op 01-05-2017.

Wilt u duurzamer en comfortabel wonen? Wilt u geld en energie besparen?  Ziet u hiervoor kansen in uw omgeving en wilt u anderen daarbij helpen? Samen met buren of anderen? Kom dan naar de bijeenkomst van Het Nieuwe Wonen op maandag 1 mei om 19.30 uur in Groot Ammers.

Het Nieuwe Wonen

Het Nieuwe Wonen is een project van de gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Doel van het project is de verduurzaming van particuliere woningen in de gemeenten. Vrijwillige wooncoaches kunnen huiseigenaren helpen bij hun woonvragen en hen belangeloos van duurzaam advies voorzien. De coaches worden getraind door experts en worden voortdurend professioneel ondersteund. Een advies van de wooncoach kan de bewoner lagere energiekosten, een duurzamer huis en comfortabeler wonen opleveren. Ook de gemeente Giessenlanden wil graag wooncoaches werven en hen gratis een training aanbieden.

Programma

Als wooncoach krijgt u een training over duurzame maatregelen, zoals voor isolatie, ventilatie en verwarming. De training wordt gegeven door deskundigen van Milieu Centraal. Een eerste informatie- en kennismakingsbijeenkomst voor deze training en de werkzaamheden van een wooncoach vindt plaats op maandag 1 mei  van 19.30 tot 21.30 uur in de Hof van Ammers, Bernhardstraat 15 in Groot-Ammers.

Op deze avond geven mensen van Het Nieuwe wonen informatie over de campagne en de inhoud van de training. Uw reiskosten worden vergoed.

Aanmelden?

Dat kan bij Jan Theunissen van Het Nieuwe Wonen via 06 546 94937 of info@hetnieuwewonen.org. U kunt hem ook een bericht sturen, wanneer u niet kunt komen, maar wel geïnteresseerd bent of als u vooraf een kennismakingsgesprek wilt.