Officiële eerste knikker voor MFC Noorderhuis

De oudste en de jongste leerling van de School met de Bijbel uit Noordeloos hebben op donderdag 12 april samen met wethouder Elisabeth van Leeuwen van de gemeente Giessenlanden de eerste knikkers gelegd als symbolische eerste “steen” voor de nieuwbouw van MFC Noorderhuis. Tijdens de feestelijkheden ontving de Stichting Dorpshuis Noordeloos van Coöperatiefonds Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden een cheque als bijdrage in verdere inrichting van het dorpshuis.

Kunstwerk

Alle aanwezige kinderen hadden een eigen knikker bij zich om symbolisch in het nieuwe gebouw te leggen. Van alle knikkers wordt een kunstwerk gemaakt, dat een plaats krijgt in het Noorderhuis. De knikkers verwijzen natuurlijk naar Noordeloos als ‘knikkerdorp*’ en naar de stippen die een terugkerend grafisch element zullen vormen in de decoratie binnenin het nieuwe Noorderhuis.

Nieuwe couplet

Na de officiële handeling zongen alle aanwezigen het Noordeloos’ volkslied. Het schoolorkest vanuit de plaatselijke muziekvereniging de Volharding verzorgde de muzikale ondersteuning. Speciaal voor deze bijeenkomst heeft een dorpsgenoot een tweetal extra coupletten voor het Noordeloos volkslied geschreven, die gaan over het Noorderhuis en (vooral) over alle activiteiten die daar plaatsvinden.

Multifunctioneel

Uiteraard zijn er allereerst de bestaande gebruikers van school, dorpshuis, sportzaal Smidse Berg en kindercentrum Bobbi, die na de verhuizing hun activiteiten gaan voortzetten in het Noorderhuis. Maar daar blijft het niet bij: het Noorderhuis biedt volop mogelijkheden voor nieuwe dingen. Door het bundelen van zo veel mogelijk maatschappelijke voorzieningen in en om het nieuwe multifunctionele centrum wordt de toekomstbestendigheid van het voorzieningenniveau in Noordeloos geborgd.

*Het officiële NK Kuiltjeknikkeren vindt al meer dan 40 jaar plaats in Noordeloos. Dit oudhollandse spel, is meer dan zomaar een potje knikkeren. Er wordt elk jaar begin augustus, door deelnemers vanuit heel het land en zelfs daarbuiten, serieus gestreden om de felbegeerde titel van Nederlands Knikkerkampioen