Projecten en werkzaamheden Giessenburg

 • Activiteitenzone Giessenburg

  De toekomstige activiteitenzone wordt een plek waar sport en ontspanning samen komen. De verenigingen en betrokkenen hebben veel energie en tijd gestoken in de totstandkoming van het plan. Het definitieve inrichtingsplan is nu gereed. Samen met alle partijen die betrokken zijn bij de activiteitenzone heeft dit inrichtingsplan zijn huidige vorm gekregen. Het gehele gebied wordt flink aangepast en opgeknapt. Tijdens een informatieavond in oktober 2018 werden de definitieve tekeningen gepresenteerd en door de verschillende partijen toegelicht.

 • Duurzame buitenruimte

  Door het project ‘Duurzame Buitenruimte’ krijgt de openbare ruimte binnen de dorpen van Giessenlanden een extra kwaliteitsimpuls. Daarnaast besparen we met het project op onderhoud en sluiten we aan bij de wensen en behoeften van de samenleving. De gemeente is in het kader van het project Duurzame Buitenruimte in opdracht van de raad bezig met de voorbereiding van de realisatie van 4 speerpunten.

 • Woningbouw CPO Doetse Vliet III

  Gezamenlijk uw droomwoning ontwikkelen in Giessenburg?

  Dit wordt nu mogelijk in het uitbreidingsplan Doetse Vliet III. Binnen de ontwikkeling stelt de gemeente Giessenlanden, in reactie op het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)-initiatief, meerdere kavels beschikbaar voor een CPO-ontwikkeling. Totaal is er ruimte voor 12 woningen in het middeldure segment. Binnen de beschikbaar gestelde ruimte kan het CPO een invulling bepalen bestaande uit twee-onder-een-kap woningen en geschakelde woningen.

 • Reconstructie Peursumseweg

  In het kort de stand van zaken met betrekking tot de reconstructie van de Peursumseweg.

 • Ontwikkeling bedrijventerrein ‘Groote Haar’ Gorinchem

  Gemeente Gorinchem heeft plannen om ten noorden van Gorinchem een nieuw regionaal bedrijventerrein te realiseren: Groote Haar. De totale gebiedsontwikkeling bestaat uit de volgende onderdelen: het bedrijventerrein, de windmolens en de aansluiting A27 met de verbindingsweg naar het bedrijventerrein Groote Haar.

 • De Groene Wei en Doetse Vliet III Giessenburg

  Gemeente Giessenlanden werkt al een lange tijd aan het project De Groene Wei, dat begin 2017 opnieuw is gestart. Ook het project Doetse Vliet III is in 2017 opnieuw gestart. We houden u uiteraard op de hoogte op deze gemeentepagina en informeren u dan over de mogelijkheden om te reageren of meer informatie te verkrijgen.

Archief